Vintage Edition 1906 belysning

Vintage Edition 1906:
Ljus är vackert

Autentisk, mångsidig, okomplicerad - Vintage Edition 1906 kombinerar retrodesign och modern teknologi.

Högkvalitativa produkter, en helt ny kollektion, en filosofi: Vintage Edition 1906 från LEDVANCE ger nytt liv åt de traditionella ljuskällornas och armaturernas former. Fantastiskt resultat: riktiga designhöjdpunkter kombinerade med energieffektiv LED-teknologi.

Stilistiska ljuskällor och armaturer skapar en snygg retrostil i ditt hem och tillåter dig att vara kreativ i din ljussättning. Låt din belysning bli den viktigaste inredningsdetaljen i ditt hem.

Inspirerad av det som varit. Perfekt för idag.

Högkvalitativa produkter är designade med dedikation och kärlek till detaljer. Detta är fallet med Vintage Edition 1906. Vägledda av tidlös stil tillåts klassiska former som Globe, Edison, Oval och Tubular att lysa med ett vackert sken.

Lika vackra som i det förgångna samtidigt som de är individuella och flexibla för kreativa människor idag: charmerande industriell design och mycket energieffektiv teknologi. Autentisk, mångsidig, okomplicerad.

PenduLum-armaturen i minimalistisk industridesign kombinerar estetik och funktionalitet. Edison, Globe, Oval och Tubulars rena design med en sockel i guld är trogen den originella och klassiska stilen. Kombinationen av olika armaturskärmar och användandet av kabelns variationer ger dig en mängd olika monteringsmöjligheter.

Sofistikerad belysningsteknologi - LED eller halogen- kombinerar det klassiska med det moderna, såsom energieffektivitet, tålighet och ljuskvalité.

Vintage Edition 1906
Vintage Edition 1906
Vintage Edition 1906
Vintage Edition 1906
Vintage 1906 stories

Retrovågen – En ny livsstil som går hem

Vintage, retro, klassisk stil, nostalgi – kalla det vad du vill, men du kan inte förneka att det är inne! Retrovågen har kommit tillbaka starkt över hela världen – från amerikanska jukeboxar som spelar klassiker på vinyl till den ikoniska italienska vespan. Och på LEDVANCE sprider vi ljus över detta.

Det sätt vi lever våra liv på förändras i en hisnande hastighet. Men ju snabbare vi går mot en ny skön värld, desto mer verkar vi älska allt retro. I en alltmer virtuell värld längtar vi efter nostalgi, tidlös design, autenticitet och varaktighet. Kanske handlar det bara om att retro ser coolt ut – stilen i sig ger ju ett fantastiskt intryck.

Läs mer: Vintage Edition 1906 berättelser

Edition 1906: Spännande belysning för moderna människor

Produktdesignern Thorunn från Reykjavik och fotografen Johannes från Berlin delar med sig av sin syn på ämnet belysning.

Bra design har integritet, säger den isländska produktdesignern Thorunn från Reykjavik. Den måste uppfylla en estetisk standard och samtidigt vara funktionell. Väder och ljus är extremt på Island. Det är anledningen till att människorna där vill ha ett varmt, mysigt hem där de kan känna sig bekväma. Att använda ljus för att få en mysig stämning är särskilt viktigt för Thorunn.

Fotografer fångar stämning. Som frilansfotograf tror Johannes att alla människor behöver sitt eget individuella ljus. Han överväger alltid noga hur han använder ljus när han ska fånga en persons karaktär och den rätta stämningen. Enligt honom gör design inte bara livet enklare tack vare dess funktion utan även vackrare bara genom att finnas.

Edition 1906-produkter

Välj mellan flera olika ljuskällor och armaturer

Vintage Edition 1906 monteringsmöjligheter

Vare sig du föredrar Loop, Wing, Handstand eller Bouquet kan våra produkter monteras på det sätt du vill. Aldrig förr har det varit så enkelt att kombinera och montera armaturer. Vintage Edition 1906 PenduLum-armaturerna med textilkabel och smart "pull-cord system" möjliggör just din favoritkombination.

Inspiration: Hur Vintage 1906 kan användas

Edition 1906-sortimentet erbjuder många olika möjligheter för belysning och heminredning.