RGB LED

LED-glödlampor med RGB
Belysningsteknikens framtid med stor kreativ potential

LED-lampor med RGB är nästa stora steg framåt inom glödlampsteknik. De presterar bättre än vanliga glödlampor, halogenlampor och energisparlampor. De förbrukar avsevärt mindre energi, håller mycket längre och finns i alla möjliga färger.

LED-lampor med RGBW är användbara för färgglada detaljer som förbättrar ditt hem, och tack vare en extra diod kan de även belysa rum jämnt med ett rent, vitt ljus. Dra nytta av denna moderna belysningsteknik för dina projekt.

För extra elegans i hela hemmet

LED-lampor med RGB för detaljbelysning

Den revolutionerande LED-tekniken är nu väletablerad och enkel att använda. Den industriella sektorn har länge dragit nytta av den effektiva LED-tekniken och nu den användas även i hemmet. LED-lampor med RGB har stor användningsmöjlighet och flexibilitet när du utformar belysningen i ditt hem. Du kan t.ex. använda färgerna på ekonomiska LED-lampor med RGB för att programmera färger som passar ditt humör och särskilda situationer. Och tack vare smarttelefonteknik är det enkelt att styra systemen.

Växla mellan starkt och dämpat ljus – LED-lister med RGB är så mångsidiga att de kan skräddarsys för att skapa vilken belysningsstämning du vill. Förutom glödlampor med RGB-möjligheter kan RGBW-lampor ge ett extra varmvitt ljus. De är inte bara ett alternativ till vanlig belysningsteknik utan en fullständig förbättring när det gäller funktionalitet och livslängd.

Vad är LED-lampor med RGB och vad kan de göra?

LED-tekniken använder listmonterade dioder som kan avge mycket ljus med låg energiförbrukning. LED-glödlampor med RGB använder tre dioder i rött, grönt och blått. Dessa blandas i olika intensiteter för att skapa ett stort utbud olika färger. Processen baseras på additiv färgblandning, samma teknik som används i TV-apparater, bildskärmar för datorer och plattskärmar. Ljus från en färgkälla kan läggas över en annan, vilket resulterar i en ny och starkare färg. Rött över blått ljus blir t.ex. ljuslila.

Vilka är fördelarna med LED-lampor jämfört med andra ljuskällor?

Diodtekniken i LED-lampor har fördelen med en låg spänning och lågt energibehov för kontinuerlig drift. Jämfört med konventionell belysning är deras strömförbrukning mer ekonomisk. RGB-dioder kan skryta med en livslängd på tiotusentals timmar och är dessutom imponerande robusta när det gäller testcykler. Eftersom spänningen vid drift är mycket låg kan ett stort antal LED-lampor användas med vanliga ledningar och uttag. Detta gör att du kan installera ett stort antal lampor, även i hushåll med få ledningar, utan att behöva installera nya.

Vilka användningsområden har LED-lampor med RGB i vardagen och hemmet?

Användningsområdena för LED-lampor med RGB och RGBW är nästan obegränsade. Tekniken kräver väldigt lite utrymme och finns ofta i ljuskällor av samma storlek som vanliga glödlampor, halogenlampor och fluorescerande lysrör. Med rätt retrofitsockel passar de även i många lampsocklar, från infällda spotlights till omgivande ljus, stigbelysning i trädgården eller skrivbordslampor. Använd LED-lampor med RGB för effektiv belysning i kök, kontor, verandor/entréer, gångvägar och uppfarter.

De är även perfekta för stämningsbelysning i hela hemmet. Det är enkelt att välja färg, så du kan anpassa belysningen efter ditt humör – om du vill slappna av och lyssna på musik, behöver stimulerande ljus för dina gäster eller ett lugnande ljus för att slappna av efter jobbet. LED-lampor med RGBW ger också en harmonisk, jämn belysning för läshörnor, kontor eller hobbyrum, eller när du behöver minimera ansträngningen för ögonen.