Hett just nu: De nio senaste LED-trenderna

LED-lampor är de mest moderna ljuskällorna just nu, och de har många stora fördelar. Ta reda på vad som inspirerar dig.

Hur många LED-trender krävs för att byta en glödlampa? Idag övergår fler och fler till LED-lampor för att öppna upp för kreativa möjligheter och samtidigt spara energi. Vi tittar på de senaste innovationerna som revolutionerar belysningen i hemmet och i trädgården – se vilka som kan passa din stil!

Belysning med en app i din smarttelefon

Trend 1: Det finns en app för det!

Vår kärleksaffär med smarttelefoner ser ut att hålla i sig. Idag kan vi i allt högre grad koordinera våra dagliga liv med dessa enheter som vi för det mesta bär med oss, och belysningen är inget undantag. Allt du behöver är rätt app, en trådlös anslutning till internet/molnet, en mottagare (t.ex. LEDVANCE Gateway) och smarta LED-produkter. Du kan när som helst justera belysningen i hemmet var du än befinner dig. Tips: Det är bäst att kontrollera att ingen är hemma innan du gör det!

Trend 2: Särskilda belysningsprogram för hela huset

Du kan nu förprogrammera belysningslösningar för hela huset samt trädgården. Du kan t.ex. ha ett ”semesterläge” (där lamporna tänds och släcks slumpmässigt för att ge illusionen av att någon är hemma), eller ”partyläge” (ställa in en bra stämning för kvällen) och du behöver inte längre ställa in varje enskild lampa.

Specialbelysning

Belysning med RGB-färger

Trend 3: Fräscha upp ditt hem med färg

Du behöver inte göra om inredningen om du vill att en vägg ska ha en viss färgton. LED-lamporna kan anpassas för att få fram praktiskt taget alla spektra av synligt ljus. Färgtoning i hem och trädgårdar blir allt mer populärt. Blå måndag? Vit onsdag?

Trend 4: Lys upp små utrymmen

LED-lampor har lång livslängd – så varför inte ha några i lager? Med LED-lister och tejp kan du lysa upp alla vinklar och vrår i hemmet och trädgården: från garderober och byråer till parasoller och trappor. Listerna är böjbara, små och justerbara och kan ofta kapas till rätt längd och fästas med självhäftande tejp. Det kanske är dags att sprida ljus över sådant som kan finnas längst bak i köksskåpen?

LED-ljuslist

Biologisk belysning

Trend 5: Ljus för hälsan

Ordet ljus associeras ofta med hälsa, men oftast som ett adjektiv och inte ett substantiv. Ljuset spelar också en viktig roll i sig. LED-teknik sammanförs i allt större utsträckning med vetenskapligt baserade och personcentrerade lösningar för att förstärka koncentrationen och fungera som ett komplement till våra sömnmönster. Har du svårt att komma ur sängen på morgonen? Testa en belysning som imiterar soluppgången så att du vaknar mer naturligt.

Trend 6: Surfa på retrovågen

I en alltmer virtuell värld söker vi efter nostalgi, tidlös design och allt som känns äkta. Vi förväntar oss dock effektivitet och funktionalitet. Moderna och digitala innovationer söker sig bakåt till klassisk design, och Edison-lamporna är ett bra sätt att få retrokänsla i ditt hem på ett energieffektivt sätt. De är det bästa av två världar.

LED-belysning med retrokänsla

Utomhusbelysning med LED

Trend 7: Förläng sommaren med utomhusbelysning

Vi känner oss alla dystra när kvällarna börjar bli kortare. Som tur är så ska ljuset inte längre vara något problem, så länge som du kan stå ut med temperaturerna. Eftersom LED-lampor är mycket tåliga och har lång livslängd blir underhållsbehoven små, och vi kan stanna utomhus lite längre.

Trend 8: Ljuset anpassar sig efter dig

Ljuset lär sig vad du tycker om och anpassar sig efter dig. Smarta LED-produkter är det allra senaste. De kan memorera användning och modifiera sitt beteende för att anpassa sig efter användaren. Är det någon som alltid låter ljuset vara på? Det är inte längre något problem! Med intelligenta belysningssystem kan lamporna stängas av automatiskt när rummet är tomt.

Smarta LED-lampor

Energibesparingar med LED

Trend 9: Den goda nyheten är att dessa trender är snälla mot plånboken ...

LED-lampor hjälper till att minska den totala energiförbrukningen och underhållskostnaderna. De har längre livslängd än alternativen och har också blivit billigare i inköp. Det senaste modet behöver inte vara det dyraste alternativet!